Toggle Navigation

 

Torta od crnog tosta

Pastu od crnih maslina možete napraviti sami: masline bez koštica usitnite u blenderu, dodajte malo maslinovog ulja i kašičicu putera. Dobro promešajte, stavite pastu u staklenu teglicu i držite u frižideru.

Priprema

U činiju staviti sitan sir i puter od crnih maslina, izmešati i napraviti namaz. Kriške crnog tosta (po 4 komada) staviti jednu uz drugu, premazati namazom i poređati barenu šunku. Preklopiti kriškama tosta i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Gotovu tost tortu premazati preostalim namazom, dekorisati kriškama čeri paradajza i ostaviti do posluženja na hladnom da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 749 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 27 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 62.5 g

Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal

Natrijum - 374.5 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 13.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • 1 pakovanje crnog tost hleba
    • 300 g sitnog sira
    • 200 g paste od crnih maslina
    • 200 g praške šunke
    • 100 g čeri paradajza