Toggle Navigation

 

Slane korpice sa urnebes salatom

Više je namaz nego salata, ali nije bitno dok je ukusno.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti sitan sir, iseckan beli luk, ajvar, crvenu mlevenu i tucanu papriku, ulje i so.

Izmešati sastojke, sjediniti i napraviti urnebes salatu.

Gotove slane korpice napuniti urnebes salatom, servirati, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 141 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 30 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 70.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g sitnog sira
    • 1 čen belog luka
    • 30 g ajvara
    • 1 kašičica crvene mlevene paprike
    • 0.5 kašičice ljute tucane paprike
    • 1 kašika ulja
    • so,
    • 12 korpica od testa