Toggle Navigation

 

Šunka, cvekla i kefir

Neponovljiv i nezamenljiv, kefir je obilan i lako dostupan izvor zdravih materija.

Priprema

Sitno iseckati šunku, cveklu, krompir, papriku i beli luk. Staviti u činiju, posuti sitno iseckanom mirođˆijom, pobiberiti, preliti kefirom i promešati.

Hleb iseći na kriške, namazati nadevom sa kefirom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 15 mg

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 68 %

Natrijum - 778 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 7.5 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 389 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 vekna hleba
    • 150 g šunke
    • 150 g barene cvekle
    • 150 g barenog krompira
    • 150 g paprike
    • mirođija
    • 2 čena belog luka
    • 200 g kefira
    • biber
Ključne reči:
šunka cvekla kefir krompir mirođija