Toggle Navigation

 

Tartar od lososa

Elegantno i prefinjeno, a brzo i jednostavno za pripremu.

Plativoo
Priprema

Obe vrste lososa sitno iseckati i staviti u blender.

Dodati isečen crni luk, kapar, beli luk, sok od limete, kavijar i mirođiju.

Posoliti po ukusu, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i usitniti.

Tartar servirati i poslužiti uz prepečeni tost hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 68 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 510 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 30 mg

Ugljeni hidrati - 1 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 255 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g dimljenog lososa
    • 200 g lososa
    • 100 g crnog luka
    • 20 g kapara
    • 1 limeta
    • 1 čen belog luka
    • so,
    • biber
    • 1 kašika kavijara
    • mirodija
    • 4 kašike maslinovog ulja