Toggle Navigation

 

Testenina sa semenkama

Testenina na malo drugačiji način - vredi probati!

Plativoo
Priprema

Na maslinovom ulju kratko propržiti semenke bundeve i suncokreta, dodati iseckan beli luk i promešati.

Dodati testeninu, posoliti, pobiberiti, promešati i na kraju dodati i feta sir.

Predjelo poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 640 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 59 mg

Ugljeni hidrati - 81 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Natrijum - 852 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 29.5 mg

Ugljeni hidrati - 40.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Natrijum - 426 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g barene testenine
    • 50 g semenki suncokreta
    • 50 g semenki bundeve
    • 400 g feta sira
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 čen belog luka
    • so,
    • biber