Toggle Navigation

 

Tortice od grilovanog povrća

Tikvice se koriste u mnogobrojnim receptima, zato što njen ukus ne remeti ostale sastojke. Bilo da se kombinuje sa ribom ili mesom, ili u okviru vegetarijanskog recepta, tikvice se prilagođavaju ostalim aromama sastojaka u jelu.

Priprema

Tikvice iseći na kolutove i izgrilovati.

Čeri paradajz iseći na polovine i takođe grilovati sa belim lukom.

Mileram, usitnjeni peršun,  feta sir i pršutu sjediniti u činiji.

Na kolut gril tikvice staviti malo pripremljenog nadeva, pa opet kolut tikvice i onda polovinu čeri paradajza.

Servirati tortice na rukoli i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 38 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 538 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 19 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 269 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g tikvica
    • 150 g milerama
    • 100 g feta sira
    • 80 g pršute
    • peršunov list
    • 120 g čeri paradajza
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka