Toggle Navigation

 

Tortilje i sojine ljuspice

Statistika kaže da prosečna četvoročlana meksička porodica pojede oko kilograma tortilja dnevno.

Priprema

Beli luk usitniti, dodati rendanu koru od limuna, preliti uljem i u tako pripremljenu marinadu staviti file isečen na kockice. Ostaviti da odstoji oko pola sata.

Marinirano meso kratko zapeći u tiganju, dodati hidrirane sojine ljuspice, začiniti i propržiti. Pred kraj prženja na meso i ljuspice u tiganju staviti tortilje da se zagreju.

Na tople tortilje servirati meso sa ljuspicama, uviti i pričvrstiti grančicom ruzmarina.

Tortilje posuti listićima parmezana i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 69 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 504 mg

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 112.5 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 34.5 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 252 mg

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 tortilje
    • 400 g svinjskog filea
    • 150 g hidriranih sojinih ljuspica
    • crvena tucana paprika
    • so,
    • biber
    • 2 čena belog luka
    • 1 limun
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • parmezana u komadu