Toggle Navigation

 

Vlaška salata

Vreme pripreme znatno ćete skratiti ukoliko sve sastojke koje koristite prvo iseckate, izdrobite i narendate, a potom sjedinite. Salatu obavezno ostavite da se dobro ohladi i tek tada je poslužite.

Priprema

Pečenu papriku sitno iseckati, kao i slaninicu.

Feta sir izgnječiti viljuškom, beli luk sitno iseckati a barena jaja izrendati.

Sitan sir pomešati sa majonezom i promešati. Sjediniti sve pripremljene sastojke, dobro promešati i dekorisati po želji.

Ohladiti i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 980 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 124 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 1 g

Šećer - 15 g

Broj osoba - 10

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 490 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 62 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 0.5 g

Šećer - 7.5 g

Broj osoba - 5

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g pečene paprike
    • 500 g sitnog sira od obranog mleka
    • 250 g slanine
    • 4 kuvana jaja
    • 50 g majoneza
    • 150 g feta sira
    • 4 čena belog luka