Toggle Navigation

 

Mortadela rolnice

Mortadela je cenjena tradicionalna italijanska mesna prerađevina karakteristične arome sa visokim sadržajem masti – čak do 75%.

Priprema

U činiju narendati jaja. Dodati iseckanu pečenu papriku, masline i peršunov list, kiselu pavlaku i narendan feta sir.

Kalup obložiti alu folijom, poređati mortadelu, dodati pripremljenu smesu od sira i preklopiti mortadelom.

Uviti u rolat i ostaviti da odstoji u frižderu dok se ne stegne.

Iseći rolat na kriške i servirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Natrijum - 1109 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 162 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Natrijum - 554.5 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 81 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g mortadele
    • 200 g feta sira
    • 100 g rendanog trapista
    • 100 g kisele pavlake
    • 150 g crvene pečene paprike
    • 100 g maslina
    • peršunov list
    • 3 barena jajeta