Toggle Navigation

 

Doručak na štapiću

Bri (fr. Brie) je čuveni francuski, desertni sir. To je punomasni, meki sir od kravljeg mleka, vrlo aromatičnog ukusa, koji pripada grupi sireva sa zrenjem uz plemenite plesni, čije sazrevanje traje od 15 do 30 dana.

Priprema

Na žice za ražnjić nabockati redom maslinku, čeri paradajz, kolut krastavca, kockicu mortadele, kockicu bri sira i tako redom dok se utroše svi sastojci.

U činiji pomešati salatu rukolu sa balzamiko sirćetom i solju.

Rasporediti na tanjir salatu, preko nje staviti štapiće i poslužiti uz raženi hleb i sok od grejpfruta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Natrijum - 1615 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 807.5 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g čeri paradajza
    • 100 g krastavaca
    • 150 g mortadele
    • 80 g zelenih maslina
    • 100 g bri sira
    • 80 g rukole
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • so
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml soka od grejpfruta - napitak