Toggle Navigation

 

Zapečene paprike sa pršutom

Od biljaka donetih iz Amerike, paprika je vrlo brzo, još početkom šesnaestog veka, počela da se upotrebljava i u našim krajevima.

Plativoo
Priprema

U tepsiju premazanu uljem staviti pečene, oljuštene i dobro oceđene pečene paprike i pršutu.

Umutiti jaja i pavlaku sa bosiljkom i preliti paprike,

Preko paprika narendati trapist i zapeći u rerni zagrejanoj na 200° C oko 10 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 168 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Natrijum - 385 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 84 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 192.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pečenih paprika
    • 80 g pršute
    • 4 jaja
    • 200 g kisele pavlake
    • 120 g trapista
    • bosiljak
    • so,
    • biber
    • 1 kašika ulja
Ključne reči:
pečena paprika pršuta