Na ulju propržiti na kocke iseckanu ćuretinu, dodati šampinjone isečene na četvrtine i usitnjen beli luk. Preliti sokom od paradajza, dodati bareni pirinač, začiniti i promešati. Pilav servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 2 g