Toggle Navigation

 

Fusili salmone

loso sadrži veliku količinu omega-3 masnih kiselina, visiko kvalitetne belančevine, kao i fosfor, selen, kalijum, tiamin, niacin, pantotensku kiselinu, riboflavin, vitamin B6 i B12.

Priprema

Na maslinovom ulju vrlo kratko propržiti tanko sečeni dimljeni losos. U dosta ključale slane vode skuvati testeninu, zatim je ocediti i staviti preko proprženog lososa. Preliti neutralnom pavlakom, usitnjenim paradajz pelatom, začiniti i kuvati 2-3 minute. Jelo ukrasiti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Ovaj obrok se vrlo brzo priprema. Dimljeni file lososa može se kupiti u vakuumiranom pakovanju, već isečen na tanke ploške, paradajz pelat iz konzerve samo treba iseckati, a da bi testenina bila al dente – nemojte je kuvati duže od vremena navedenog na pakovanju.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 285 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 940 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 142.5 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 470 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g testenine (fusili)
    • 300 g dimljenog lososa
    • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 300 g usitnjenog paradajz pelata
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • peršunov list