Toggle Navigation

 

Hladna salata od ćuretine

Ukoliko koristite zamrznuto meso, odmrzavajte ga u frižideru, jer je ćureće meso veoma osetljivo na toplotu i može vrlo lako da se pokvari. Vodite računa da meso bude što manje vremena na temperaturama između 40 i 70*C koje su pogodne za razvoj bakterija.

Priprema

Obareno ćureće belo meso iseći na kocke i staviti u dublju činiju. Dodati bareno povrće: grašak, kukuruz i šargarepu sečenu na kocke. Preliti kiselom pavlakom i sve dobro promešati. Salatu posuti seckanim peršunovim lisćem. Uz hladnu salatu od ćuretine poslužiti integralne kifle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 375 g

Energetska vrednost porcije - 515 kcal

Natrijum - 460 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 187.5 g

Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal

Natrijum - 230 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g kuvanog ćurećeg belog mesa
    • 200 g barenog graška
    • 200 g barenog kukuruza šečerca
    • 300 g barene šargarepe
    • peršunov list
    • 200 ml kisele pavlake