Toggle Navigation

 

Jagnjeći kotleti na salati od rukole

Anis je mediteranska začinska biljka izuzetno prijatnog mirisa. Za kulinarsku pripremu potrebno je nožem odrezati stabljike i dno lukovice, odstraniti spoljašnje listove lukovice pa kratko isprati. Listovi se mogu iskoristiti za dekoraciju jela dok se stabljika može dodati prilikom kuvanja supe

Plativoo
Priprema

Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.

Pred kraj pečenja posuti kotlete rendanim svežim đumbirom i ruzmarinom i promešati.

U činiju staviti iscepkanu rukolu, na kolutove isečen anis i kockice pomorandže, preliti preostalim maslinovim uljem i sokom od limuna, dodati masline i promešati salatu.

Servirati salatu od rukole, anisa i pomorandže na tanjir, dodati jagnjeće kotlete i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 511 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 99 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 255.5 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 49.5 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g jagnjećeg kotleta
    • 120 g maslina
    • 80 g rukole
    • 150 g anisa (komorača)
    • 2 pomorandže
    • 1 limun
    • svež đumbir
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • ruzmarin
    • so