Toggle Navigation

 

Kaneloni klasik

Kaneloni su pravougaoni komad paste koji se roluje nakon filovanja različitim punjenjima. Ne zahtevaju prethodno kuvanje kao ostale vrste testenine a slažu se tako da spoj ostane okrenut naniže. Danas se najčešće kupuju gotove, u obliku šupljih cevi.

Plativoo
Priprema

Testo kratko obariti i ocediti. Na svaki komad staviti prašku šunku i malo rendanog trapista, urolovati i ređati u vatrostalnu posudu. Preliti paradajz sokom, neutralnom pavlakom i posuti preostalim trapistom. Zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C.
Izvori zasićenih masnih kiselina mogu biti kako namirnice životinjskog, tako i namirnice biljnog porekla. Od namirnica životinjskog porekla to su crvena mesa, iznutrice, mast i kožica sa živinskog mesa, puter, mleko, sir i drugi mlečni proizvodi koji su pravljeni od neobranog mleka. Od namirnica biljnog porekla glavni izvori zasićenih masnih kiselina su kokosovo i palmino ulje i puter od kikirikija.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 455 kcal

Natrijum - 890 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 75 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 54 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal

Natrijum - 445 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 37.5 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 12 kanelona testo za lazanje
    • 200 g praške šunke
    • 200 g rendanog trapista
    • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 200 ml soka od paradajza