Toggle Navigation

 

Krem lingvini

Testenina postoji u svim mogućim varijantama. Ukoliko niste sigurni koju od preko 300 vrsta najbolje koristiti, poštujte pravilo koje glasi: što je teži sos, to je šira testenina. Lingvini izgledaju gotovo kao špageti, ali nisu okrugli, već lagano pljosnati i malo širi od špageta.

Priprema

Na ulju propržiti sito isečenu slaninu i prašku šunku. Dodati kiselu i biljnu pavlaku, lagano promešati, posuti parmezanom i staviti barenu testeninu. Promešati i sjediniti sastojke. Servirati na tanjir i uz večeru poslužiti salatu od paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 405 kcal

Natrijum - 950 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal

Natrijum - 475 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g barene testenine lingvini
    • 30 g slanine
    • 1 kašika ulja
    • 200 ml kisele pavlake
    • 100 ml biljne pavlake
    • 100 g praške šunke
    • 50 g parmezana
    • 400 g paradajza - kao prilog