Toggle Navigation

 

Marinirano grilovani filei sa paprikom

Originalni, grčki feta sir se pravi od mešavine ovčijeg i kozijeg mleka. Na našem tržištu najčešće možete kupiti feta sireve pravljene od kravljeg mleka. Feta ima čvrstu i glatku teksturu i snežno belu boju, odličnog je ukusa i mirisa. I za slučaj da niste znali - Grci su 2008. godinu proglasili godinom feta sira!

Priprema

Meso iseći, začiniti i staviti u posudu. Tri kašike ulja, iseckan beli luk i limunov sok promešati, napraviti marinadu, sipati preko mesa i ostaviti da odstoji sat vremena. Marinirano meso ispeći u zagrejanom gril tiganju. Izvaditi meso na tanjir i u istom tiganju izgrilovati isečene sveže paprike. U blenderu izmiksati peršunov list, bosiljak, preostalo ulje i feta sir. Servirati papriku i marinirano grilovano meso na tanjir i preliti svežim feta sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 521 mg

Masti - 32 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 260.5 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 2 cena belog luka
    • sok od 2 limuna
    • biber
    • so
    • 1 veza peršunovog lista
    • 1 veza bosiljka
    • 100 g feta sira
    • 600 g paprike babure