Svinjski file izdubiti i puniti šargarepom i belim lukom, posuti dodatkom za jelo, uvaljati u brašno i zapeći na zagrejanom ulju sa svih strana. Preliti vodom da ogrezne, dodati povrće i ostale začine. Kuvati 30-ak minuta, a zatim izvaditi deo krompira, šargarepe i luka. Povrće izgnječiti viljuškom, vratiti u šerpu i promešati. Izvaditi file, iseći na šnicle, servirati na tanjir uz povrće i raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 5 g