Toggle Navigation

 

Pileća salata sa čilijem i karijem

Pošto se za salatu praziluk koristi u svežem stanju, obavezno ga dobro operite kako ne bi bio kontaminiran parazitima. Ako ga ne upotrebite odmah nakon kupovine, pre nego što ga stavite u frižider, odsecite mu vrhove listova.

Priprema

Narendati kuvani krompir i šargarepu, praziluk iseckati na kolutove, a belo meso na kockice. Sve sastojke pomešati, začiniti čilijem i karijem, posoliti i dodati kiselu pavlaku. Ponovo promešati da bi se sastojci sjedinili. Pileću salatu posuti peršunom, servirati i poslužiti  uz prepečeni tost hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 64 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 250 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g kuvanog pilećeg belog mesa
    • 400 g kuvanog krompira
    • 200 g šargarepe
    • 200 g praziluka
    • 100 ml kisele pavlake
    • peršunov list
    • so
    • čili
    • turmarika (kari)
    • 200 g integralnog tost hleba