Toggle Navigation

 

Raviole sa mesom i bademima

Kožica badema sadrži gotovo 20 moćnih flavonida, koji delujući zajedno sa vitaminom E udvostručuju antioksidativno delovanje ovog voća.

Priprema

Gustin razmutiti u malo mleka, a zatim dodati ostatak mleka i neutralnu pavlaku. Kuvati dok se ne zgusne, pa dodati isečene bademe i skuvane raviole. Posoliti i lagano promešati. Raviole posuti peršunovim listom i poslužiti.
Raviole su najpoznatije italijansko punjeno testo, pravougaonog, okruglog ili trouglastog oblika. Prave se od testa za rezance i pune različitim nadevima: od mesa, povrća, sira ili ribe. Poslužuju se sa različitim umacima.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Natrijum - 905 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 81 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 72 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 452.5 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 40.5 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g gotovih raviola sa mesom
    • 50 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 150 ml obranog mleka
    • 60 g prženog i sitno naseckanog badema
    • so
    • peršunov list
    • 1 kašika gustina