Toggle Navigation

 

Šampinjonske babure

Marinirane šampinjone možete napraviti sami: prokuvajte vodu sa malo sirćeta i soli,prohladite i prelijte preko svežih šampinjona. Ohladite ih, stavite u teglice, ostavite u frižideru i potrošite u narednih sedam dana.

Priprema

Na maslinovom ulju i puteru propržiti sitno iseckan crni luk i šampinjone. Dodati so i biber, a zatim naliti bujonom. Razmutiti gustin sa malo vode, dodati pečurkama i preliti biljnom pavlakom. Očišćene paprike puniti pripremljenim nadevom i na svaku staviti po list sira za topljenje. Paprike poređeti u vatrostalnu činiju i peći u rerni 20 minuta na 180*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 355 kcal

Natrijum - 750 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 52 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal

Natrijum - 375 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 8 paprika babura
    • 450 g mariniranih šampinjona
    • 150 g crnog luka
    • 20 g putera
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 kašika gustina
    • 150 ml biljne pavlake
    • 100 ml bujona
    • 8 listova sira za topljenje
    • so
    • biber