Toggle Navigation

 

Saneli piletina

U kulinarstvu pojam konkase (concasse) označava iseckano povrće. Najčešće se ovaj izraz koristi za oljušten i od semena očišćen paradajz, isečen na kocke.

Priprema

Pileće meso izlupati tučkom za meso. U činijici pomešati sitno iseckan beli luk, hmeli suneli, so, biber i malo ulja. Ovom smesom premazati piletinu, ostaviti 15-ak minuta da odstoji, a zatim peći u tiganju na jednom delu zagrejanog ulja. U drugoj posudi na preostalom ulju propržiti crni luk isečen na kockice, dodati šargarepu isečenu konkase i iseckanu papriku. Kada se povrće prodinsta začiniti, dodati jaja, promešati i sipati pavlaku. Servirati piletinu i povrće na tanjir uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 635 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 180 mg

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 317.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 90 mg

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 3 kašike ulja
    • 2 cena belog luka
    • 200 g crnog luka
    • 150 g šargarepe
    • 300 g sveže paprike
    • 2 jaja
    • 100 ml kisele pavlake
    • so
    • biber
    • zacin „hmeli suneli“\n
    • 200 g crnog hleba