Toggle Navigation

 

Seta ostra piletina

Mladi krompir je rana sorta krompira Red Scarlet koja ima crvenu pokožicu i voštanu strukturu što ga čini idealnim za kuvanje na pari i barenje. Nakon završenog kuvanja, mladi krompir održi oblik i teksturu. Dovoljno ga je minimalno začinti solju, uljem ili puterom i peršunovim listom.

Priprema

U vatrostalnu činiju poređati ranije obarene mlade krompire, posuti dodatkom za jelo i preliti sa malo ulja. Pileće meso iseći na trake, poređati između krompira i posuti listovima bosiljka i majčine dušice. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 35 minuta. Ostatak ulja sipati u tiganj, zagrejati i grilovati bukovače i čeri paradajz. Gotov krompir i meso servirati na tanjir uz gljive i paradajz. Ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 380 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 190 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 400 g bukovače
    • 500 g barenih mladih krompira
    • 300 g čeri paradajza
    • 3 kašike ulja
    • bosiljak
    • majčina dušica
    • dodatak jelu
    • biber