Toggle Navigation

 

Šnicle sa kestenom

Plodovi kestena u 100 g imaju oko 195 kcal, imaju visok sadržaj ugljenih hidrata, od čega najviše skroba, i malu količinu masti. Kesten je bogat mineralima: kalijumom, kalcijumom, fosforom, dok od vitamina ima samo malo vitamina B.

Priprema

Na zagrejano ulje staviti svinjske filee, posoliti, pobiberiti i ispržiti. Naliti crvenim vinom, kratko prokuvati i izvaditi meso na tanjir sa strane. U istu posudu u kojoj se meso peklo, staviti senf, iseckane šampinjone, pečeno kestenje, začiniti dodatkom za jelo, promešati i kuvati par minuta. Pred kraj kuvanja dodati brašno, promešati u kuvati dok se sos ne zgusne. Servirati meso na tanjir i preliti pripremljenim „sosom“ sa kestenom.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 315 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 130 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 41 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 157.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g svinjskog filea
    • 2 kašike ulja
    • 150 g pečenog kestena
    • 200 g šampinjona
    • 1 kašika senfa
    • 150 ml crvenog vina
    • dodatak jelu
    • 1 kašika brašna
    • so
    • biber