Toggle Navigation

 

Uštipci od krompira

Brz, lagan i jednostavan recept za pripremu uštipaka. Kod pripreme uvek obratite pažnju da testo bude skoro tečno a ne isuviše tvrdo, jer uštipci prilikom pečenja moraju biti vazdušasti. I obavezno ih nakon pečenja u vrelom ulju ocedite od viška masnoće.

Plativoo
Priprema

Crni luk sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati jaje, krompir, brašno, prašak za pecivo i začine.

Dobro promešati masu, kašikom vaditi po malo smese i spuštati u vrelo ulje da se peče.

Kada uštipci porumene sa obe strane izvaditi ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Servirati i poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 67 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 84 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 27.5 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 33.5 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 2 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kg barenog izrendanog krompira
    • 2 glavice crnog luka
    • 1 jaje
    • 1 kašičica praška za pecivo
    • 370 g pšeničnog brašna
    • so
    • biber
    • ulje za prženje