Crni luk sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati jaje, krompir, brašno, prašak za pecivo i začine.
Dobro promešati masu, kašikom vaditi po malo smese i spuštati u vrelo ulje da se peče.
Kada uštipci porumene sa obe strane izvaditi ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Servirati i poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 67 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 84 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 33.5 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 0.5 g