Toggle Navigation

 

Aromatični mafini

po receptu naših baka uz dodatak mašte

Plativoo
Priprema

Jaja, brašno, mleko, ulje i šećer umutiti penasto, i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 10 kapi arome vanile (žuti patišpanj), a u drugi 10 kapi arome višnje (roza patišpanj). U kalup za mafine sipati naizmenično roza i žuti patišpanj i staviti u rernu zagrejanu na 200*C da se peče 5 minuta. Zatim mafine izvaditi iz rerne u svaki staviti par višanja iz kompota i vratiti u rernu da se ispeku. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 3 jaja
    • 200 g šećera
    • 150 ml ulja
    • 200 ml mleka
    • 250 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • aroma vanile
    • aroma višnje
    • 200 g višnji iz kompota
Ključne reči:
brašno mleko šecer višnje