Toggle Navigation

 

Griz knedle sa šljivama

Slatki zov detinjstva.

Plativoo
Priprema

U ključalo mleko sipati ulje, so i lagano sipati griz (bolje da se oduzme malo od onog mleka koje se kuvalo, razmuti griz u njemu pa onda sipati u preostalo vrelo mleko) i stalno mešati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućena jaja pa dobro izmešati. Formirati knedle, a šljivu staviti u sredinu. Vodu malo posoliti, pouljiti, a kada zakipi, kuvati knedle na laganoj vatri dok ne isplivaju. Izvaditi ih, ocediti, pa dodati u proprženu prezlu i šećer. Mera je za 12 knedli.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 200 g griza
    • 3 kašike ulja
    • 2 jajeta
    • 100 g prezle
    • 40 g šećera
    • 12 šljiva (i 12 kockica šecera u svaku šljivu)
Ključne reči:
mleko griz jaja šljive