Toggle Navigation

 

Buhtle sa sirom

ukusno sveže, domaće pecivo...

Priprema

Kvasac izmrviti, dodati šećer i malo mleka i ostaviti da uskisne. Brašnu dodati mleko, ulje, žumance, jogurt, so zatim pripremljen kvasac sa mlekom i umesiti glatku smesu. Testo ostaviti na toplom 30 minuta. Kravlji sir ocediti, dodati edamer, biber i jaje i dobro izmešati. Testo podeliti na male loptice. Loptice rastanjiti dlanom, staviti pola kašičice nadeva i ponovo oblikovati lopticu. Poredjati u podmazan pleh, premazati jajetom, posuti susamom i ostaviti da odstoje još 15 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180*C 30 minuta. Pečene buhtle  prekriti čistom pamučnom krpom i ostaviti da se ohlade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 600 g mekog brašna
    • minjon kvasca
    • kašičica šećera
    • 80 ml ulja
    • 200 ml jogurta
    • 1 jaje
    • 1 žumance
    • 200 ml mleka
    • 1 kašicica soli
    • 250 g kravljeg sira
    • 100 g edamera
    • 1 jaje
    • malo bibera
    • jaje
    • susam