Toggle Navigation

 

Cvet hleb od raznovrsnog brašna

za ovaj hleb se koristi ražano, integralno i ječmeno brašno

Plativoo
Priprema

Kvasac izmrviti, dodati šećer, malo mleka i 3 kašike integrlanog brašna i ostaviti da uskisne. U dubljoj posudi pomešati sve tri vrste brašna, dodati preostale sastojke i pripremljen kvasac i umesiti glatko, fino i vazdušasto testo. Ostaviti testo da se udvostruči, a zatim ga premesiti i ostaviti još pola sata na toplom. Napraviti loptice od testa (veličine pomorandže), složiti u tepsiju, na pek papir, napraviti cvet i ostaviti 15 minuta. Cvet hleb peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Sastojci

    • 300 g raženog brašna
    • 200 g ječmenog brašna
    • 500 g integralnog pšeničnog brašna
    • 50 g svežeg kvasca
    • 2 kašicice soli
    • 2 kašicice šećera
    • 100 g putera
    • 50 ml maslinovog ulja
    • 50 ml mlakog mleka
    • 500 ml mlake vode