Toggle Navigation

 

Draženkine pogačice sa pavlakom

Mekane i ukusne pogačice, idealne za slavlja...

Priprema

U toplo mleko staviti kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad nadodje dodati jaje, pavlaku, so i brašno i umesiti lepo glatko testo. Ostaviti ga desetak minuta da se odmori. Zatim ga razvući otprilike za debljinu prsta i nožem zaseći preko celog testa štrafte u oba smera (da se dobije kao urezbarene kocke na testu) i vaditi rakijskom čašicom pogačice i redjati u pleh. Od gore pogačice premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 1 kisela kisela pavlaka
    • 1 kašicica soli
    • 1 jaje
    • 2 dl mleka
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kvasac
Ključne reči:
brašno kvasac pavlaka jaja susam