Toggle Navigation

 

Hrskava i masna pogača

Em hrskavo, em masno...

Plativoo
Priprema

Svež kvasac razmrviti, posuti sa malo šećera i 3 kašike brašna, preliti sa 100 ml mleka i ostaviti da uskisne. U dublju posudu staviti brašno, jaja, žumance, so, ulje, pripremljen kvasac i uz dolivanje mlake vode umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu oko sat vremena da se udvostruči. Testo premesiti, podeliti na 4 dela i ostaviti još pola sata na toplom. Svaki deo testa premazati omekšalim puterom, smotati u oblik pisma i staviti jedno preko drugog. Pogaču premazati neumućenim belancetom, posuti krupnom morskom soli i peći u rerni zagrejanoj na 250*C. Zatim sniziti temperaturu na 180*C i peći još 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Sastojci

    • 50 g kvasca
    • 3 kašike brašna
    • 100 ml mleka
    • 250 g putera za premazivanje pogace
    • 1 kg brašna
    • 4 jaja
    • 1 žumance
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 5 kašika ulja
    • 400 ml mlake vode
Ključne reči:
kvasac brašno šecer jaja ulje puter