Toggle Navigation

 

Kuvane kifle

Ukusne, kuvane kifle

Plativoo
Priprema

Kvasac umešati u brašno, dodati so i vodu i dobro umesiti testo. Po potrebi dodati još brašna, dodati i ulje da bi testo bilo glatko. Ostaviti testo da naraste. Kad se udvostruči kidati parćiće i praviti valjke .U pliću posudu sipati vodu, so i sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa. Valjcice /kifle/ spuštati u vodu i kuvati dok ne isplivaju. Čim isplivaju redjati u podmazanu tepsiju. Posuti ih susamom. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ASKA

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 5 dl vode
    • 1 dl ulja
    • 1 svež kvasac
    • 1 kašicica soli
    • 1 litar ključale vode
    • 4 kašike sode bikarbone
    • 1 kašika soli
    • 100 g susama