Toggle Navigation

 

Pita sa fetom i mladim sirom

Ukusno predjelo, može za doručak, može za večeru, a još lepše uz čašu jogurta.

Priprema

Napraviti fil od 400 g mladog sira (može se pomešati pola mladog sira i pola feta sira), pola čaše pavlake, 2 jajeta i malo mleka. Može biti i redak fil. Dovoljno je 9 kora za pitu, jer se slažu po tri kore. Svaku koru poprskati uljem i sa pola kesice praška za pecivo razmućenog u malo vode. Treću koru celu namazati sa filom. Kore se uviju u rolat. Svaki rolat preseći na pola i tako ređati u vatrostalnu tepsiju. Ostatak fila preliti preko kora, ako treba dodati mleko i malo ulja. Ispeći na 175*C oko 25 minuta. Pečenu pitu preseći na pola i služiti uz jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

vesnar

Sastojci

    • 400 g mladog sira
    • 2 jajeta
    • malo mleka
    • malo ulja
    • 9 kora za pitu