Toggle Navigation

 

Pituljice sa vodom

Meke kao pamuk!

Priprema

Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira, praška za pecivo i soli. Filom filovati po dve kore, uviti u rolat a zatim u puža. Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je naliveno pola litra mlake vode. Pre pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pituljice poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 5 jaja
    • 10 kašika ključale vode
    • 15 kašika ulja
    • 300 g sira
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • soli po ukusu
Ključne reči:
kore za pitu jaja ulje sir