Slatka korpica: Zamesiti glatko testo, srednje tvrdoće od navedenih sastojaka, pokriti krpom i ostaviti da miruje 30 minuta. Vatrostalnu činiju, kupastog ili ovalnog oblika, prevrnuti i sa spoljne strane obložiti alu-folijom i u tankom sloju premazati uljem. Kada je testo odmorilo, odmah razvući oklagijom na 3-4 mm i seći tračice širine 1-1,5 cm. Preko kalupa poslažete prutiće (trake testa) po želji. Pritisnite sastave prstom da se testo slepi. Testo premazati belancetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nekih 20 do 30 minuta, paziti da ne izgori.
španska pita: Pre nego što počnete sa pripremom pite, uključite rernu na 200*C. U većoj posudi umutiti jaja. Dodati kukuruzno brašno, belo brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko, ulje i kiselu pavlaku, sve zajedno umutiti i posoliti. Zatim dodati sitno iseckanu šunku, sir i šargarepu. Smesa bi trebalo da bude malo gušća nego smesa za palačinke. Sipati u podmazane uljem i posute brašnom kalupe, odgore posuti malo i sa susamom. U prethodno zagrejanoj rerni pecite pitice dok ne porumene.