Toggle Navigation

 

Puter kifle

meke, ukusne...

Plativoo
Priprema

U mlako mleko sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da nabubri. U činiju sipati deo brašna, so, šećer, ulje, jaja, pavlaku i pripremljen kvasac, pa u početku testo mesiti sa varjačom. Zatim uz dodavanje ostatka brašna i smlaćenog jogurta umesiti testo i ostaviti ga 30 min da uskisne. Uskislo testo podeliti na 10 jufkica. Osam jufkica premazati margarinom, a dve ostaviti nenamazane.Po četiri namazane jufke slagati jednu preko druge, a odgore staviti petu nenamazanu. Tako isto uraditi sa ostalih 5 jufkica. Prvu naslaganu jufku tanje rasklagijati , pa je podeliti na 4 dela, a svaku četvrtinu jos na 6,( znači da ćete dobiti 24 kiflice od jedne jufke). Na isti način napraviti kiflice od druge jufke. Složiti ih u pleh (izadje 2 pleha),p okriti ih i ostaviti 1h da se udvostruče u plehu. Pre pečenja kiflice premazati sa umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko 30 min. Možete ih ostaviti prazne ili  puniti filom po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • brašna
    • 2 dl mleka
    • 2 dl jogurta
    • 1 dl kisele pavlake
    • 40 g kvasca
    • 3 kašicice soli
    • 1 kašika šećera
    • 1 dl ulja
    • 3 jaja
    • 1 jaje
    • 125 g margarina
Ključne reči:
brašno ulje pavlaka kvasac jogurt