Toggle Navigation

 

Crno beli keks

Što duže stoje sve su bolji

Priprema

Od navedenih sastojaka umesiti prvo belo a zatim i crno testo. Obe vrste testa (koja moraju biti glatka), staviti u kesu (svako posebno) i ostaviti u frižideru da se ohlade oko sat vremena. Ohlađena testa podeliti na tri dela (treba da se dobije tri bela i tri crna testa) i svaki deo razviti oklagijom. Preko belog testa staviti crno, uviti u rolat i vski rolat uvaljati u čokoladne ili šarene mrvice. Zaviti rolate u alu foliju, staviti u frižider i ostaviti do posluženja. Rolate iseći na manje komade (veličine prsta), peći u rerni zagrejanoj na 150*C oko 20 minuta i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Sastojci

    • 225 g putera
    • 100 g šećera
    • 1 kašika ekstrakta vanile
    • rendana kora 1 pomorandže
    • 60 g gustina
    • 250 g brašna
    • 225 g putera
    • 100 g šećera u prahu
    • 1 kašika ekstrakta vanile
    • 50 g kakaa ili čokolade u prahu
    • 50 g gustina
    • 200 g brašna