Toggle Navigation

 

Draženkina štrudla sa višnjama

Savršena štrudla.

Priprema

Sve potrebne sastojke izmešati i umutiti glatko testo. Razvući oklagijom na veličinu od 40 cm, posuti višnjama, šećerom i grizom, uviti u rolnu i staviti u podmazan pleh. Ostaviti štrudlu 30 minuta na toplom mestu, a zatim je peći na 175*C oko 40 minuta. Vruću štrudlu premazati prelivom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 suvi kvasac
    • 80 g šećera
    • 250 ml mleka
    • 100 g margarina
    • 1 jaje
    • malo soli
    • višnje
    • 1 šoljica griza
    • 1 šoljica šećera
    • 75 g šećera
    • 1 kašika soka od limuna
    • malo vode
Ključne reči:
brašno višnje šecer griz