Toggle Navigation

 

Lešnik

Za ljubitelje lešnika:))

Priprema

Za koru dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevenu čoko plazmu, mlevene lešnike, kakao, prezlu i prašak za pecivo. Smesu sjediniti polako sa kašikom pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje (30x20) i peći koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 25min.  Za to vreme pripremati fil. Izmutiti žumanca sa šećerom, praškom za puding i mlekom, pa skuvati fil na pari. Kad se ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom. Dodati krupnije mlevene lešnike i čokoladu iseckanu na kockice, pa promešati kašikom. Pripremljen fil premazati preko prohladjene kore. Odgore preliti glazurom, poprskati sa krupnije seckanim lešnikom. Kad se ohladi, kolač seći na kockice veličine 3x3.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 12 kašika šećera
    • 50 g čoko plazme
    • 50 g mlevenih lešnika
    • 2 kašike prezle
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 1 kašika kakaa
    • 6 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 2 dl mleka
    • 1 puding sa ukusom slatke pavlake
    • 125 g margarina
    • 100 g krupnije mlevenog lešnika
    • 100 g čokolade schogetten with hazelnuts
    • 150 g čokolade
    • 4 kašike ulja
    • 30 g krupnije mlevenog lešnika za posipanje