Toggle Navigation

 

Krompir i svinjska rebra sa sosom od peršuna

Visokoenergetski sastojak, parmezan, koristi se samo kao aromatični dodatak, pa se njegova količina može korigovati. Ovaj masni kravlji sir dobija na ceni starenjem jer mu ukus postaje još jači. Parmezan uobičajenog kvaliteta star je oko 14 meseci.

Priprema

Svinjska rebra iseći na komade, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i poređati u nauljenu posudu. Dodati krompir i peći u rerni zagrejanoj na 200*C. U blender staviti beli luk i peršunov list, usitniti i dodati lešnike i parmezan. Usitniti sve sastojke i napraviti hladan sos od peršuna. Servirati svinjska rebra i krompir i preliti sosom od peršuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Natrijum - 258 mg

Masti - 45 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 129 mg

Masti - 22.5 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g svinjskih rebara
    • 600 g krompira
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 veza peršunovog lista
    • 4 cena belog luka
    • 30 g mlevenih prženih lešnika
    • 30 g parmezana
    • 8 kašika maslinovog ulja