Toggle Navigation

 

Mlečni burek

mek, sočan, sunčano žut

Priprema

Kore podeliti na dva dela i u pouljen pleh ređati 250 g kora, između svake druge otopljen margarin, zatim fil koji se priprema u ključalom zašećerenom mleku u kojem se ukuva griz, i kada se prohladi dodaju se dva žumanca i šam od dva belanca. Zatim se stavi  preostalih 250 g kora i između svake druge margarin.Na kraju burek iseći na kocke i peći na 200*C  dok ne dobije zlatno žutu boju. Dok se burek peče skuvati sirup i ohladiti. Preko vrelog bureka preliti hladan sirup, ostaviti da se ohladi pa ga iseći na kocke i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 100 g margarina
    • 75 g griza
    • 100 g šećera
    • 2 jaja
    • 200 g šećera
    • 200 ml vode
    • malo limuna