Toggle Navigation

 

Monte kocke

Sočna i kremasta poslastica.

Priprema

Za beli krem: pomešati 200 ml mleka, 12 kašika gustina i 8 kašika šećera, sipati u 800 ml provrelog mleka a kada se krem ohladi dodati mu 200 g umućenog margarina.

Za crni krem: u 1/2 l slatke pavlake (ne mutiti je mikserom) otopiti 300 g čokolade za kuvanje, (masa ne sme da provri).

U dublji pleh složiti keks koji ste predhodno umočili u mlako mleko, pa na njega staviti beli krem, a preko preliti crnim kremom. Kolač ostaviti da preko noći odstoji u frižideru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

slatkasam

Sastojci

    • 1l mleka
    • 12 kašika gustina
    • 8 kašika šećera
    • 200 g margarina
    • 300 g čokolade za kuvanje
    • 250 g “petit beurre“ keksa
Ključne reči:
mleko gustin šecer margarin cokolada