Toggle Navigation

 

Osvežavajuća torta

Prava poslastica za predstojeće vrućine...

Priprema

Odvojiti pola litre mleka i u njemu razmutiti puding a jedan litar staviti da se kuva sa 5 kašika šećera. Kad mleko provri, umešati smesu od odvojenog mleka i pudinga. Kuvati do dobre gustine uz neprestano mešanje. Skloniti sa vatre i prohladiti. Razraditi margarin i muteći mikserom dodavati kašiku po kašiku pudinga. Iseckati banane na kolutove a kivi na kockice. Umešati voće varjačom u pripremljen fil. Redjati piškote 3 x 8 na tacnu. Preko piškota preliti polovinu fila. Poredjati jedan red jafa keksa pa premazati drugom polovinom fila. Umutiti 200 g šlaga sa čašom mineralne vode da bude čvrst. Premazati tortu odozgo i sa strane šlagom. Otopiti čokoladu na pari sa dve kašike ulja i išarati tortu sa otopljenom čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 3 pudinga od vanile
    • 5 kašika šećera
    • 1 margarin
    • 1 kg banana
    • 200 g šlaga
    • 100 g čokolade
Ključne reči:
mleko puding banane kivi cokolada