Toggle Navigation

 

Slatke starinske kiflice

Tetka Smiljine kiflice, kiflice koje nas vraćaju u dobra, stara vremena.

Plativoo
Priprema

Kvasac razmutiti sa toplim mlekom. 500 g brašna i 1 margarin izraditi (rukama), dodati kvasac, zatim dodati vanil šećer, kašićicu soli, 2 žumanca i 3-4 kašike šećera i koru od 1 limuna. Zamesiti testo. Ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta. Zatim podeliti testo na 5 delova i napraviti krugove. Svaki krug razviti oklagijom , iseći na 8 delova, na svaki deo staviti fil od maka ili oraha (100 g maka ili oraha prokuvati u 100 ml mleka i 100 g šećera) i formirati kiflu. Stavljati na pleh obložen papirom za pečenje. Kifilice peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se kiflice prohlade uvaljati ih u prah šećer. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

smokvica

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 margarin
    • 2 kesice vanil šećera
    • 1 kašicica soli
    • 1 dl mleka
    • kvasca
    • 2 žumanca
    • 100 g šećera
    • 100 g mlevenog maka
    • 100 ml mleka
Ključne reči:
kvasac mleko brašno limun mak orasi