Toggle Navigation

 

Sočne kiflice u korama

ekstra ...

Priprema

Penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, jogurt, mleko, griz, brašno i prašak za pecivo. Sve promešati da se dobije glatka masa. Kore iseći po dužini na trećine. Koru premazati sa malo fila, staviti preko drugu i nju premazati filom, na početku staviti višnje i uviti u obliku kiflica. Kiflice redjati u pouljen pleh, premazati umućenim jajetom i mlekom, posuti šećerom u prahu i peći. Pečene kiflice preliti sirupom od 500 g šećera i 350 ml vode. Kada se ohlade, servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 5 jaja
    • 2 caše griza
    • 2 caše šećera
    • 1 caša ulja
    • 1 caša jogurta
    • 1 caša mleka
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 g višanja