Toggle Navigation

 

Italijanska pita sa sirom by Andrijana

Isproban recept mile nam Kuhinjice

Plativoo
Priprema

U činiji izmesati sitan sir, pavlaku, jaja, susam, parmezan i ulje. U drugoj činijici izmesati jaja, mleko, ulje, prašak za pecivo i pšenični griz.  Jednu koru staviti na radnu površinu i premazati je prelivom i tako sve četiri kore, i na poslednju staviti fil od sira i pavlake. Krajeve saviti ka unutrašnjosti da fil ne iscuri prilikom pecenja, urolati i redjati u podmazanu tepsiju. Praviti rolade dok se materijal ne utroši. Svaki rolat premazati prelivom i po želji posuti susamom. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C oko 30 minuta. Iseci rolate na manju parčad i servirati.  Prijatno! Veoma ukusna i malo drugačija...

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 500 g sitnog sira
    • 2 caše pavlake
    • 60 g parmezana
    • 2 jaja
    • 2 kašike ulja
    • 2 jaja
    • 2 dl mleka
    • 2 dl ulja
    • 4 kašike griza