Toggle Navigation

 

Paprike punjene sirom i šunkom

Idealno za letnji obrok, bez kuvanja i duge pripreme.

Priprema

Babure se operu, izdube i očiste od semenki. Sitni sveži sremski ili švapski (nemasni) sir se posoli, doda sitno iseckana začinska trava i sitno seckana dimljena šunka (ili sitno seckan vlašac, ili neka druga začinska trava po želji), so i biber. Sve dobro promešajte i napunite paprike. Paprike napunjene sirom stavite u frižider da se dobro ohlade. Pre posluženja isecite ih na šnite debljine oko 1 cm. Možete ih servirati na iseckanoj začinjenoj zelenoj salati, sa paradajzom, crnim hlebom... Vreme koje je potrebno da paprike odstoje u frižideru ne računam u vreme pripreme. Ako se sir nije previše zagrejao i odmeknuo tokom pripreme možete i odmah seći paprike, mada jesu ukusnije kada malo odstoje. http://www.kuvarancije.com/recepti/item/38-paprike_sa_sirom_i_sunkom

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

cicans

Sastojci

    • 4 paprike babure
    • 100 g dimljene šunke
    • 1 struk vlašca
    • so
    • biber