Toggle Navigation

 

Paštete sa blitvom

Ako niste ljubitelj blitve, možete je zameniti spanaćem.

Priprema

Blitvu i praziluk sitno iseckajte. Zagrejte ulje, sipajte blitvu i praziluk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, peršun, so i biber. Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi. Margarin rastopite, dodajte jaja, mlaku vodu, so i brašno pa umesite testo. Podelite ga na četiri dela. Svaki deo razvucite u oblik pravougaonika, veličine približno 50x25, isecite šest traka i svaku traku premažite uljem. Na jednom kraju trake sipajte punu kašiku fila, preklopite na trougao, nastavite do kraja sa preklapanjem tako da uvek dobijete trougao.Stavite u podmazan pleh, premažite belancetom, pospite susamom i pecite na temperaturi od 220 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 80 g margarina
    • 500 g bašna
    • 2 jajeta
    • 125 ml mlake vode
    • blitve
    • 1 praziluk
    • 100 g pirinča
    • 4 kašike seckanog peršuna
    • so
    • biber
    • ulje
    • 1 belance
    • susam
Ključne reči:
blitva praziluk pirinac margarin jaja