Toggle Navigation

 

Pikantne krofne

U pikantni fil možete dodati kockice šunke, kuvana jaja... Pikantne krofne su savršeno predjelo.

Plativoo
Priprema

U odgovarajuću šerpu sipati vodu, so i margarin, te je staviti na šporet da voda proključa. Nakon ključanja šerpu skloniti sa vatre i dodati brašno. Mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa (ne smeju ostati grudvice!). Smesu vratiti na ringlu i kuvati je još 1 minut. U vrelu smesu dodati jaja, jedno po jedno. Sve dobro sjediniti. Prašak za pecivo dodati tek kada se smesa za krofne ohladi, kako ne bi prevremeno delovao. Tepsiju nauljiti i dobro posuti brašnom. Vaditi kašikom krofne dok se sav materijal ne utroši. Krofne treba da su veličine oraha. Krofne peći na 220 stepeni oko 20 minuta. Jabuku i kisele krastavce iseći na kocke. Dodati prohlađeni, skuvani grašak i ostale sastojke. Sve dobro promešati. Krofne preseći i napuniti ih pripremljenim filom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dijana_g

Sastojci

    • 50 g margarina
    • 150 g brašna
    • 3 jaja
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 2 kašike majoneza
    • 3 kašike pavlake
    • 1 kašika senfa
    • 1 veca jabuka
    • 200 g skuvanog graška
    • 2 kisela krastavca